Femeie prinsă beată la volan, cu alcoolemie de peste 1 la mie

Credit Photo: Tulcea Noastra


Femeie prinsă beată la volan, cu alcoolemie de peste 1 la mie


La data de 2 decembrie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat o femeie în vârstă de 45 de ani, din comuna Beștepe, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 222 C, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală.


“Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:


– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!


– Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.


– De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.


– Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.


– Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!


– Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.”


Articolul Femeie prinsă beată la volan, cu alcoolemie de peste 1 la mie apare prima dată în Tulcea noastra.