Şapte medalii pentru Tulcea la competiția internațională de șah ”Cupa Satori Art Slobozia”

Şapte medalii pentru Tulcea la competiția internațională de șah ”Cupa Satori Art Slobozia”

Credit Photo: Tulcea Noastra


Şapte medalii pentru Tulcea la competiția internațională de șah ”Cupa Satori Art Slobozia”


În perioada 16-17.11.2019, la Slobozia a avut loc competiția internațională de șah clasic, intitulată ”Cupa Satori Art Slobozia ” aflată la ediția a VI-a , competiție organizată de A.C.S. Satori Art şi omologată de F.R.Șah și Federația Internațională de Șah.

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 6 runde, în sistem elvețian, cu timp de gândire 60 min + 30 sec / mutare / jucător, la care au participat peste 380 de jucători de șah de toate vârstele , copii și seniori, legitimați la cluburi sportive din : România, Bulgaria, Ucraina, Moldova şi Rusia.

Competiția a cuprins următoarele turnee: pe categorii de vârstă( U8, U10, U12), în funcție de ELO ( ELO sub 2200 , ELO sub 1800, ELO sub 1400 ) și pentru debutanți.

Din acest lot de jucători, 5 sportivi medaliați atât la Campionatele Naționale de Șah cât şi în alte competiții importante de șah, au făcut această deplasare, prin intermediul Primăriei Tulcea și au beneficiat de o donaţie din partea salariaților “ORANGE COMMUNITY”.

Acest demers al Primăriei Tulcea face parte din programul “Susţinerea şi motivarea elevilor performeri din municipiu”.


La finalul celor 6 runde de joc, sportivii de la Acs Logic Delta au obținut cinci medalii de aur și două medalii de bronz, fiind premiați de către Delia Duca prezentatoarea emisiunii de şah “Strategie în alb şi negru”.


Sportivii de la Acs Logic Delta au obținut următoarele rezultate :


ELO sub 1400

Locul III – Miron Dimitrie

U12

Locul I fete – Boureanu Bianca-Alina

U8

Locul III fete – Coman Isabella

Debutanţi:

F10- Locul I – Mohonea Maria

U8 – Locul I – Jecu Andrei

F8 – Locul I – Diță Maria Del Carmen

F7 – Locul I – Spiridon Antonia


De apreciat este și evoluția juniorului Laurenţiu Sarighioleanu, sportiv al clubului ACS Logic Delta, care a concurat la turneul destinat jucătorilor cu Elo sub 2200 și care a încheiat competiția cu o singură înfrângere, fiind foarte aproape de a ocupa un loc pe podium.

Felicitări copii pentru rezultatele frumoase obținute în această competiție !


Articolul Şapte medalii pentru Tulcea la competiția internațională de șah ”Cupa Satori Art Slobozia” apare prima dată în Tulcea noastra.