Medicul ginecolog arestat pentru luare de mită a fost eliberat din arest

Credit Photo: Tulcea Noastra


Judecătorii de la Curtea de Apel din Constanţa au decis astăzi ca medicul ginecolog arestat luna trecută la Tulcea pentru luare de mită, să fie eliberat din arest preventiv, înlocuind această măsură a arestului cu cea a controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Medicul ginecolog, care deţinea şi funcţia de director medical al Spitalului Judeţean din Tulcea, a fost arestat de către lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorul de caz din cadrul Parchetului local, în data de 16 octombrie, după organizarea unui flagrant chiar în incinta spitalului din Tulcea.


Ce spune Instanţa


“În baza art.237 alin.2 Cod procedură penală în referire la art. art.242 alin.2 Cod procedură penală raportat la art. 211 Cod procedură penală şi art.215 Cod procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, faţă de inculpată” – se arată în Hotărârea Instanţei.

Tot aici se mai arată că :

“În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata va respecta următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Poliţia Municipiului Tulcea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.


În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpata va respecta următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza;

b) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;


c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

d )să nu se apropie de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect;

e) să nu exercite nicio activitate în cadrul Spitalului Judeţean Tulcea.


În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Prezenta încheiere se comunică instituţiilor prevăzute de art.215 alin. Cod procedură penală.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei”


Articolul Medicul ginecolog arestat pentru luare de mită a fost eliberat din arest apare prima dată în Tulcea noastra.