La Măcin – Beat şi cu o alcoolemie de 1,28 la mie a provocat un accident

Credit Photo: Tulcea Noastra


La Măcin – Beat şi cu o alcoolemie de 1,28 la mie a provocat un accident


      La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Măcin au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Măcin, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza orașului Măcin, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.


Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, însă a refuzat recoltarea.


      Polițiștii au întocmit dosar penal.


          NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!



  • Consumul de alcool reprezintă una din cauzele frecvente de distragere a capacității de conducere. 

  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. 



  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. 



  • Consumul de alcool la volan constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!


 


 


Articolul La Măcin – Beat şi cu o alcoolemie de 1,28 la mie a provocat un accident apare prima dată în Tulcea noastra.