Un altfel de 14 noiembrie, cu copii speciali şi oameni cu inimă mare

Credit Photo: Tulcea Noastra


Astăzi 14 Noiembrie 2019, în Sala de festivități a Liceului de arte George Georgescu, elevi din Școala Gimnazială Specială Nr 14 Tulcea și Liceul de arte George Georgescu, profesori și parinți cu ajutorul Doamnei Profesor Beatrice Bărbuță și-au reamintit evenimentele revenirii Dobrogeii la Patria -Mamă, apoi elevii de la Liceul de arte George Georgescu sub indrumarea doamnei profesor Maria Lupu și a altor profesori din liceu, au cantat piese românești la  pian și vioară si au recitat versuri dedicate acestui eveniment.


Din Școala Gimnazială Specială, două grupe de copii coordonați de doamna Mary Lou Rummey au prezentat un cantec cu ajutorul păpușilor. Momentul cel mai emoționant a fost cand copiii cu dizabilități  au urcat pe scenă și au cîntat un cântec – o interpretare de excepție exprimând versurile cu o mișcare scenică deosebită. Menționez ca evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului POT și EU!- finanțator Primăria Tulcea și derulat de Asociația Raza Soarelui-Sunlight, parteneri fiind Liceul de arte George Georgescu și Școala Gimnazială Specială.


La finalul evenimentului, Nicolae Dinu, directorul executiv al Asociației Raza Soarelui Sunlight a prezentat cu ajutorul imaginilor proiectate pe ecran, activitățile avute în vacanța de vară, împreună cu elevii de la Liceul de arte George Georgescu și Școala Gimnazială Specială.


O contribuție deosebita in organizarea acestui eveniment au avut-o doamna profesor Pavel Mariana, directorul Liceului de arte George Georgescu și doamna profesor Carmen Bumbac directorul Școala Gimnazială Specială.


D.N.


 


Articolul Un altfel de 14 noiembrie, cu copii speciali şi oameni cu inimă mare apare prima dată în Tulcea noastra.