FOTO Incendiu de vegetație uscată, răspândit pe o suprafață de 300 de hectare, în zona localității Pătlăgeanca

FOTO Incendiu de vegetație uscată, răspândit pe o suprafață de 300 de hectare, în zona localității Pătlăgeanca

Credit Photo: Tulcea News


Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DELTA” Tulcea a fost solicitat să intervină în zona localității Pătlăgeanca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată, vegetație palustră și doborâturi. Sunt mai multe focare dispersate pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare.


Din cauza zonei greu accesibile (mlaștină secată) și a vegetației dense, intervenția este îngreunată. În zonă nu se poate interveni cu autospecialele de stingere, salvatorii fiind nevoiți să se deplaseze circa 2 km pe jos până în zona focarelor. La fața locului intervin 20 de pompieri, sub comanda Comandantului Detașamentului Tulcea, Mr. Pampu Ștefan.


În sprijin acționează și personal din cadrul A.R.B.D.D. și Ocolul Silvic Tulcea. În vederea menținerii capacității de răspuns, au fost suplimentate forțele de intervenție din turele libere.


UPDATE, ora 20.33


Incendiul a fost localizat, mai există focare dispersate în zona arsă, motiv pentru care pompierii vor interveni până la lichidarea acestuia. Nu mai există pericol de propagare la alte obiective. Prin intervenția salvatorilor, incendiul a fost limitat, nu s-a propagat la zona împădurită.The post FOTO Incendiu de vegetație uscată, răspândit pe o suprafață de 300 de hectare, în zona localității Pătlăgeanca appeared first on Tulcea NEWS.