56 de garsoniere au fost afectate de explozie. Zeci de oameni au rămas momentan fără adăpost

Credit Photo: Tulcea Noastra



  • o persoană a suferit arsuri grave şi a fost trimisă de urgenţă la Bucureşti

  • Centrul Phoenix poate primi 25 de persoane pentru adăpost

  • Primăria caută soluţii pentru cazare pentru un număr mai mare de locatari

  • Dacă ar fi luat foc, am fi putut avea un scenariu chiar mai grav ca la Colectiv!


Am ajuns la blocul de garsoniere din Vest, unde, în această dimineaţă a avut loc o deflagraţie care a afectat aproape toate locuinţele din imobil.

Uşi smulse, pereţi distruşi şi oameni care au rămas fără un acoperiş deasupra capului, ar fi un rezumat pe scurt a ceea ce am găsit acolo. Locatarii erau evacuaţi iar pompierii, poliţiştii şi experţii în structuri de rezistenţă efectua cercetări la faţa locului. Peisajul arată că după război şi e greu de crezut că la etajele 1,2 şi 3 să se mai poată locui fără reparaţii serioase.

Pentru că unii locatari nu vor avea unde să se ducă am apelat la doamna viceprimar Andaluzia Luca, pentru a afla ce pot face aceşti oameni, unde se pot duce şi dacă Primăria Tulcea îi va putea ajuta într-un fel.

“Am luat legătura cu responsabilii Centrului Phoenix din Dallas şi, momentan, am identificat acolo 25 de locuri de cazare. Persoanele care nu au rude unde se pot adăposti până când vor putea locui din nou în acel imobil, se pot adresa centrului Phoenix, care îi va primi în regim de urgenţă, până vom identifica şi alte soluţii. Deocamdată gestionam acest caz şi cel mai probabil vom găsi soluţii pentru că toţi cei afectaţi să aibă unde să fie cazaţi”.

Încă nu am aflat dacă starea imobilului permite locatarilor care nu au fost aefctati de explozie, să se întoarcă în garsoniere. Verdictul va fi dat cât de repede posibil de către experţii Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar ancheta poate dura de la câteva ore, în cel mai fericit caz, său…câteva zile.


Dintre cei trei răniţi care au ajuns la UPU, o persoană a suferit arsuri de la deflagraţie pe 40% din suprafaţa corpului, motiv pentru care medicii tulceni au dispus transferul său, intubat, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Au mai fost internate alte două persoane, fără arsuri, pentru investigaţii medicale amănunţite.

Mai jos, aveţi o declaraţie de la faţa locului a primului adjunct al inspectorului şef al ISU Tulcea, lt. col. Vasile Şoavă, dar şi o filmare din interiorul blocului afectat de explozie.




Articolul 56 de garsoniere au fost afectate de explozie. Zeci de oameni au rămas momentan fără adăpost apare prima dată în Tulcea noastra.