Forţele Navale Române sărbătoresc Ziua Dobrogei

Credit Photo: Tulcea Noastra


 Forțele Navale Române vor sărbători joi, 14 noiembrie, Ziua Dobrogei, prima regiune a României care are o zi oficială (conform Legii nr. 230/2015), printr-o serie de activități cu caracter militar și cultural.


Cu acest prilej, în garnizoana Tulcea, se va desfășura joi, 14 noiembrie, începând cu ora 11.00, un ceremonial militar și religios organizat la Monumentul Independenței, unde Forțele Navale Române participă cu un pluton de militari din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină.


La Cercul Militar din Mangalia vor fi organizate joi, 14 noiembrie, un simpozion dedicat Zilei Dobrogei și o expoziție de pictură a domnului George Șerban, intitulată „Universul dobrogean”. De asemenea, duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 15.00, va avea loc lansarea cărții „Melodia amintirilor”, semnată tot de domnul George Șerban.


În Aula „Viceamiral Ion Coandă” a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” va avea loc joi, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, un workshop cu tema „Educația marinărească română – factor de dezvoltare economică și socială a Dobrogei”. Evenimentul se înscrie și în seria manifestărilor organizate de Instituția Prefectului – Județul Constanța cu prilejul marcării Zilei Dobrogei.


Muzeul Național al Marinei Române va oferi acces gratuit publicului vizitator, joi, 14 noiembrie, în intervalul orar 9.00-16.00, atât la expoziția permanentă cât și la cele patru expoziții temporare: „Perenitate” (expoziție de artă), „Parașutismul militar-armă de elită” (expoziție de tehnică și foto-documentară), „Din activitatea Cercetașilor Marini” (expoziție de fotografie și însemne cercetășești), precum și modulul expozițional „40 de ani de la catastrofa navei Independența”.


Articolul Forţele Navale Române sărbătoresc Ziua Dobrogei apare prima dată în Tulcea noastra.