Polițiștii tulceni va recomandă să respectați legislația privind procesulmodul de exprimare al votului

Credit Photo: Tulcea News


Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea Alegerilor Prezidențiale din data de 10 noiembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.


Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.


Astfel, în perioada 9-10 noiembrie, peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și reprezentanți ai I.S.U. ”Delta” Tulcea, vor asigura paza și protecția a 204 de secții de votare, ce s-au constituit pe raza județului Tulcea.


Peste 100 de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai altor structuri vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.


Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate.


Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină.


Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând banner-ul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor prezidențiale, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.


În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.”, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea.


The post Polițiștii tulceni va recomandă să respectați legislația privind procesulmodul de exprimare al votului appeared first on Tulcea NEWS.