Sărbătoare la Slava Cercheză de hramul bisericii

Sărbătoare la Slava Cercheză de hramul bisericii

Credit Photo: Tulcea Noastra


Vineri, 8 noiembrie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la Slava Cercheză, alături de deputații Lucian Simion și Andrian Ampleev, la manifestările prilejuite de sărbătorirea hramului Bisericii ortodoxe ruse de rit vechi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“, un lăcaș a cărui existență se apropie cu pași repezi de venerabila „vârstă” de 90 de ani.


„Este o bucurie pentru mine să văd aici, în această frumoasă localitate, atâția cetățeni aproape de cele sfinte, oameni pentru care viața spirituală are o semnificație deosebită. Credința, alături de familie, trebuie să rămână un pilon al societății, iar societatea se construiește cu oameni, adică cu noi toți. Tot împreună, ca și comunitate, reușim să rămânem aproape de tradiții și de folclor, așa cum faceți dumneavoastră astăzi, aici, cu prilejul acestui frumos spectacol la care am avut deosebita onoare să fiu invitat și la care cu drag particip, alături de credincioșii de rit vechi din Slava Cercheză.


Și ca să nu credeți că vă sunt alături numai la sărbătoare, țin să subliniez faptul că puteți vedea în Consiliul Județean Tulcea un partener de încredere, care vă va fi alături atunci când veți avea nevoie.


Mulțumesc încă o dată pentru invitație atât preotului paroh Ivanov cât și domnului primar Ivan Ignat și, pe această cale, vă promit că, ori de câte ori mă veți invita, în limita timpului disponibil, voi fi alături de dumneavoastră în astfel de momente și nu numai. Dumnezeu să vă binecuvânteze!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


În fiecare an, la data de 8 noiembrie întreaga Biserică Ortodoxă Rusă de rit vechi cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, un exemplu de eroism creștin, de luptă împotriva răului și a păcatului, precum și de mărturisire a credinței. Marele Mucenic Dimitrie este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari „sfinți militari“, sărbătoarea sa marcând ultima dintre cele mai importante sărbători ale toamnei, care, conform superstițiilor pastorale, reprezintă începutul iernii.


Articolul Sărbătoare la Slava Cercheză de hramul bisericii apare prima dată în Tulcea noastra.