Două dintre rănitele din accidentul spre Agighiol sunt în stare destul de gravă. Acestea au chiulit de la ore ca să se plimbe cu maşina!

Două dintre rănitele din accidentul spre Agighiol sunt în stare destul de gravă. Acestea au chiulit de la ore ca să se plimbe cu maşina!

Credit Photo: Tulcea Noastra


Două dintre rănitele din accidentul spre Agighiol sunt în stare destul de gravă


– fetele ar fi trebuit să fie la şcoală

– ele sunt şi handbaliste la CSS Tulcea


Toate cele trei fete rănite în accidentul produs azi la ora 11.00 pe drumul Tulcea – Agighiol au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Juedeţean Tulcea, unde au fost amănunţit investigate medical.

Din păcate, două dintre ele au suferit traume mai severe. Tânăra care se afla la volan, de 18 ani, a fost internată la secţia de terapie intensivă, cu fractură de bazin, iar cea de-a doua tânără a fost lovită la coloană vertebrală destul de serios, existând suspiciuni de o mini-fractură. Pentru cea mai mică dintre ele, cea de 15 ani, diagnosticul este mai uşor, aceasta suferind fracturi la oasele mâinii.

Cele trei fete sunt eleve ale liceului Grigore Moisil. Cele mai mari, rănite cel mai grav, ar fi trebuit să fie la şcoală, la cursuri. Acestea au minţit însă că au de făcut vizita medicală, fiind şi handbaliste la CSS Tulcea şi nu au mai ajuns azi la cursuri. Au cooptat-o şi pe eleva minoră şi au plecat la plimbare. Din nefericire, mica lor aventura s-a terminat tragic şi toate trei au ajuns pe paturile spitalului.


Surse medicale au afirmat pentru ziarul nostru că pacientele vor rămâne internate la Spitalul Judeţean Tulcea, cel puţin până când starea lor de sănătate va permite mutarea la un alt spital din ţară dacă se va impune acest lucru.


“Liceul Teoretic „Grigore Moisil” promovează un învăţământ de calitate, în primul rând prin demersul didactic centrat pe elev. Suntem preocupați de siguranța și integritatea elevilor noștri, în limitele legislației. Absenteismul este o problemă pe care o monitorizăm cu mare seriozitate. Nu suntem de acord cu un comportament care implică chiulul de la ore sub diferite pretexte și nu încurajăm alte activități adiacente învățământului, în timpul programului școlar. Seriozitatea cu care ne desfășurăm activitatea este o emblemă a liceului nostru.

Suntem empatici cu drama elevelor implicate și a părinților. Ne preocupă starea de sănătate și recuperarea cât mai grabnică a acestora. Sunt momente grele pe care suntem convinși că le vor trece, un factor important fiind vigoarea tinereții.

De asemenea, pe viitor ar trebui ca toți tinerii să abordeze lucrurile cu mai multă luciditate și responsabilitate. Școala îi formează tocmai în acest sens, să fie corecți în respectarea obligațiilor pe care le au, începând cu prezența la ore, pregătirea temelor, respectarea contractului educațional pe care l-au încheiat.” – transmite directoarea liceului Grigore Moisil, prof. Camelia Ivanov pentru tulceanoastra.ro


Articolul Două dintre rănitele din accidentul spre Agighiol sunt în stare destul de gravă. Acestea au chiulit de la ore ca să se plimbe cu maşina! apare prima dată în Tulcea noastra.