Circa 30 de maşini au fost vandalizate de către o bolnavă psihic, funcţionar public. Păgubiţilor le e frică să mai iasă din case

Credit Photo: Tulcea Noastra


În noaptea de miercuri spre joi, în jur de 30 de autoturisme parcate în diferite zone ale municipiului au fost vandalizate, zgâriate şi avariate de către o femeie! Aceasta, are în jur de 55 de ani şi, atenţie, este funcţionar public, angajată a unei entităţi administrative aflată în subordinea Primăriei Tulcea şi a Consiliului Local, unde lucrează de aproximativ 30 de ani!

Individa este în evidenţele medicilor psihiatri de foartă multă vreme! În noaptea cu pricina, s-a răzbunat pe autoturismele a cinci colegi de muncă şi pe alte vreo 25, la întâmplare, tocmai pentru a nu atrage atenţia asupra zonei de răzbunare.

Însoţită de un câine de talie mare şi cu ajutorul autoturismului, aceasta a umblat toată noaptea, în tot oraşul… S-a folosit cel mai probabil de o şurubelniţă şi un corp contondent. A zgâriat maşinile de jur-împrejur, foarte adânc, până la tablă, iar la anumite autoturisme a spart farurile şi stopurile, producând astfel pagube de sute de milioane de lei vechi.

În urma investigaţiilor jurnalistice am identificat locul de muncă al femeii, pe care nu îl vom dezvălui, dosarul fiind în anchetă, dar şi pentru a-i proteja pe cei cu care am vorbit. Am reuşit să identificăm şi alţi câţiva păgubiţi, cu care am stat de vorbă. Interesant este faptul că la poliţie ajung zilnic plângeri pe această temă, în funcţie de când şi-au găsit proprietarii maşinile avariate în parcare.


Oamenii sunt terorizaţi şi le e frică să mai iasă din case


De la aceşti oameni am aflat că respectiva femeie este un stres permanent pentru ei, ameninţând de fiecare dată cu faptul că “nimeni nu are ce să îmi facă, că am carnet de nebună”. Ba, mai mult, este foarte violentă verbal şi a ajuns să ameninţe colegii de instituţie că este foarte răzbunătoare şi să aibă grijă ce şi cum, că va face în aşa fel să le dispară copiii!

“Ne este frică să mai ieşim din casă! Ne uităm în spate şi stăm cu stres permanent când intrăm sau ieşim din bloc! Suntem traumatizaţi psihic de acest personaj.” – ne-a declarat o cunoştinţă a femeii bolnave, a cărui maşină a fost vandalizată.

Autoarea acţiunii de vandalizare este acum internată la secţia de psihiartie, iar parchetul şi poliţia instrumentează într-un dosar penal cele întâmplate miercuri spre joi.

“Acum au internat-o, dar ce ne facem când îi va da drumu? Ne-a zis că are răbdare şi se va răzbuna şi peste 20 de ani! Ne este frică şi nu avem ce face. Până să o retină, sâmbătă noaptea, de frică să nu ne dea foc la maşini, le-am mutat, le-am ascuns! Nu putem să trăim aşa! Femeia asta are documente că este grav bolnavă. De ce nu o internează undeva, să ne vedem de vieţi, liniştiţi” – ne-a mai spun unul dintre păgubiţi.


Femeia nu este la prima ispravă


Aceasta este femeia care sâmbătă noapte a făcut circ şi s-a închis în maşină, fiind păzită de mascaţi câteva ore, în centru.

Surse apropiate anchetei au spus că individa este cumătra unui medic psihiatru şi de aia face ce face, pentru că are susţinere. Important este că, momentan, este internată sub supraveghere.

Se impune însă întrebarea…cum a trecut peste testările psihologice şi psihiatrice, care se susţin anual la locul de muncă? Cum a trecut de testarea psihiatrică pentru reînoirea permisului de conducere, care se susţine obligatoriu, o dată la zece ani, când ea este în evidenţele psihiatrilor de 30 de ani?

Iată două întrebări la care procurorii cauta deja răspunsuri!

Cel mai probabil, toţi cei afectaţi financiar de distrugerile făcute de funcţionarul public bolnav psihic, se vor adresa instanţelor de judecată, pentru recuperarea prejudiciului.

Rămâne de văzut dacă procurorii vor cere judecătorilor ca femeia să fie cercetată în stare de reţinere. Cel puţin nouă, ni se pare că această faptă este una deosebit de gravă şi femeia prezintă un real periclo public. Rămâne de văzut dacă procurorii şi judecătorii vor considera la fel…sau nu!


În fotografia de ilustrare a materialului aveţi doar un mix exemplu al distrugerilor pricinuite de individă.

Vom reveni în curând şi cu puncte de vedere oficiale, de la autorităţi.


 


Articolul Circa 30 de maşini au fost vandalizate de către o bolnavă psihic, funcţionar public. Păgubiţilor le e frică să mai iasă din case apare prima dată în Tulcea noastra.