Aproximativ 1000 de copii au fost la meciul România – Norvegia, trimişi de Consiliul Judeţean Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra


Mare bucurie mare pe cei aproape 1000 de copii din tot judeţul, care au aşteptat meciul România – Norvegia mai ceva ca pe Moş Crăciun. Cei mai mulţi dintre ei nu ajunseseră până ieri seară pe Arena Naţională, nici măcar ca vizitator.

Acţiunea în sine s-a desfăşurat în toată ţara, fiind un proiect al Federaţiei Române de Fotbal prin care preşedintele Răzvan Burleanu anunţa încă de luna trecută că şi-ar dori tribune pline de copii la meciul decisiv al României cu Norvegia.

„Din municiupiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte transportul, au plecat la meciul România – Norvegia circa 300 de elevi cu vârste mai mici de 14 ani. Din judeţ în schimb, avem o centralizare a solicitărilor de bilete la meci, vor fi peste 1000 de elevi din peste jumătate din localităţile judeţului. Este o oportunitate unică pentru aceşti copii să fie pe un stadion ca Arena Naţională şi la un meci atât de important” a declarat la plecarea autocarelor către Naţional Arena, PetreBadea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi totodată preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea.

“Nu am cuvinte să descriu bucuria copiilor. Tot drumul au cântat în autocar, iar când au ajuns la stadion, au fost fascinaţi. Nu mai spun ce senzaţie au trăit când i-au văzut pe jucătorii naţionalei! A fost ceva ce nu pot descrie în cuvinte. Tot meciul, copilaşii au aplaudat, au strigat şi s-au bucurat, Pentru ei nu mai conta nimic! Erau la maciul României! La întoarcere, erau rupţi de oboseală şi, cei mai mulţi, au dormit în autocare, până la Tulcea. A fost o experienţă de nedescris să fiu pe un stadion alături de 30.000 de copii! Aşa ceva cred că trăieşti doar o dată în viaţă!” – ne-a declarat domnul Gabriel Belibrov, un tulcean care a însoţit copilaşii la meciul de la Bucureşti. Ca regulă, fiecare grup de zece copii a trebuit să fie supravegheat de către un adult.

Rezultatul echipei naţionale a contat mai puţin, decât bucuria acestor copii minunaţi, împătimiţi de fotbal şi cu idoli de pe gazon. Este prima dată când mă ridic în picioare, dau pălăria jos şi îi felicit din toată inima pe cei care au avut în cap şi au pus în aplicare această minunată acţiune! RESPECT!


Articolul Aproximativ 1000 de copii au fost la meciul România – Norvegia, trimişi de Consiliul Judeţean Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.