Autobuze electrice pentru Tulcea prin proiect ITI

Autobuze electrice pentru Tulcea prin proiect ITI

Credit Photo: Tulcea Noastra


Un număr de zece autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 10 m, cu o capacitate de minimum 50 de pasageri, cu 3 stații de încărcare şi 9 stații de încărcare lentă, vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.  Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea transportului public în municipiul Tulcea, prin reînnoirea parcului de mijloace de transport public de pe rutele de transport existente şi echiparea acestora cu sisteme de transport inteligente.


Valoarea finanțării nerambursabile este de 25.062.445,51 lei, iar perioada de implementare – de 48 de luni.


Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2019/3/3.2/2/ITI/în parteneriat, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă” a POR 2014-2020.


„Este unul dintre proiectele cu finanţare europeană prin care ne-am propus reînnoirea parcului auto care în prezent este format din 18 unităţi cu an de fabricaţie mai devreme de 2007 aducă peste 12 ani şi doar 7 unităţi mai noi de 2014. Aşteptăm şi al doilea proiect de finanţare, prin ITI Delta Dunării, să demareze astfel încât să avem un parc auto format din 30 de autobuze electrice.  Cu beneficii de mediu incontestabile şi cu economii la bugetul local foarte mari”, a declarat directorul STP Tulcea, Dan Lucian Bălan.


La rândul său, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat: „Ni s-a confirmat şi nouă informaţia făcută publică de MDRAP, însă pe cale oficială şi nu pot decât să mă bucur. Noi ştiam de 10 autobuze, dar chiar şi 9 dacă ar fi pentru Tulcea e un lucru bun. Vestea bună pentru tulceni este că şi proiectul pe ITI Delta Dunării este în faza finală de evaluare şi se pare că are un punctaj bun aşa că aşteptăm şi al doilea proiect ce priveşte reînnoirea parcului auto de la Societatea de Transport Public”.


 


Articolul Autobuze electrice pentru Tulcea prin proiect ITI apare prima dată în Tulcea noastra.