Gaze trase pe ascuns pentru “unii” locatari de la ANL

Credit Photo: Tulcea Noastra


Gaze trase pe ascuns pentru “unii” locatari de la ANL


În cartierul ANL din zona Eternității-Viticulturii, vorbeşte lumea că se întâmplă anumite lucruri nu tocmai legale şi nu tocmai pentru toţi locatarii blocurilor din mini-cartierul respectiv.

Nu vreau să mă refer că în fața blocurilor găseşti maşini mai scumpe decât apartamentul, sau că unii locatari au adunat datorii de sute de milioane la întreţinere… Astea le vom discuta în alte articole.

Azi ne vom referi la cum sunt trataţi preferenţial unii locatari, faţă de ceilalţi. Se zvoneşte că la un bloc cu vedere spre Viticulturii, s-au tras gaze. “Foarte bine!” veţi spune, şi am fi de acord cu dumneavoastră, dacă s-ar fi permis să se tragă gaze în tot cartierul…

Centrala termică care funcționează în acest mini-cartier a fost făcută special pentru a deservi cu căldură şi apă caldă toate spaţiile locative de acolo. Treaba a mers OK până când apartamentele au început să fie cumpărate de către cei care locuiesc acolo. Omul a devenit proprietar, logic…are chef să se debranşeze de la sistemul centralizat…trebuie lăsat! Ideea e că nu prea se permite acest lucru…pentru ca așa vor unii, cu funcții și putere!

La un moment dat, la blocul la care facem referire, s-au tras gaze, iar proprietarii au fost învăţaţi să mintă cum că gazele ar fi doar pentru aragaz, nu şi pentru centrală! Ei bine, minciuna nu prea ţine şi noi am aflat că toată scara respectivă s-a conectat la gaze și s-a debranşat de la Energoterm! Cu excepţia unui nene de la parter care, oricum, e plin de datorii la căldură (vom discuta în curând și despre asta)!

Păi ce-ai făcut mă nene, mă? Cine a fost de acord şi a semnat pentru că locatarii din acel bloc să fie trataţi preferenţial şi să li se permită să se racordeze cu apa şi căldura la centralele propii de gaze…iar celorlalţi muritori din cartier….NU?!

Primarul, care “probabil” că nu ştie (sic!), va trebui să vadă ce se întâmplă acolo şi să îi ia de nas pe cei care umblă cu cioară vopsită! Să întrebe și dacă cineva a luat șpagă, să știm și noi care e metoda prin care doritorii își pot trage gaze în apartamentele deja cumpărate!

Până atunci, ne adresăm tuturor locatarilor ANL din zona Eternității-Viticulturii, proprietari sau nu, să se pună frumuşel să îşi tragă gaze, să se debranşeze de la sistemul centralizat şi să se simtă tulceni adevăraţi, cu drepturi egale şi fără tratament preferenţial! Dacă pentru UNII s-a putut, înseamnă că se va putea și pentru ei. Nu ?


Articolul Gaze trase pe ascuns pentru “unii” locatari de la ANL apare prima dată în Tulcea noastra.