Preţul energiei termice creşte în municipiu cu 60%

Credit Photo: Tulcea Noastra


Preţul energiei termice creşte în municipiu cu 60%


În şedinţa Consiliului Local de la finele săptămânii trecute au fost aprobate noile tarife la energia termică distribuită în sistem centralizat. Astfel, consilierii locali au hotărât că preţul gigacaloriei să fie mărit cu 60 de procente, noul preţ ajungând la suma de 365 de lei, faţă de 220 de lei cât era până la această şedinţă CL.

Societatea care furnizează energie termică în sistem centralizat, SC Energoterm, s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme mari, generate de neplata serviciilor prestate de către beneficiari, sumele restante depăşind valoarea de 10 milioane de lei.

La rândul ei, societatea este datoare la furnizorul de gaz, care, la un moment dat anunţa că va sista furnizarea de gaze naturale dacă plăţile nu vor fi efectuate la zi.

O gură de aer a fost primită recent din partea Guvernului, în urma solicitărilor preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Astfel, Guvernul a alocat pentru Tulcea peste un milion de euro, bani din fondul de rezervă. Datorită acestui sprijin neaşteptat, tulcenii care locuiesc la bloc şi sunt clienţi Energoterm, vor avea căldură la calorifere în sezonul rece.

Partea proastă este că din cele peste 10 milioane de lei datorii, SC Energoterm a recuperat în ultima lună un procent nesemnificativ şi, dacă asociaţiile de proprietari nu vor lua măsuri pentru a recupera sumele datorate de rău platnici, este posibil ca de la începutul anului viitor, încălzirea în sistemul centralizat să fie afectată grav, iar cei care vor suferi vor fi tot…tulcenii.

Referitor la scumpirea gigacaloriei, tulcenii beneficiari ai sistemului centralizat vor băga mâna mult mai adânc în buzunare…


Articolul Preţul energiei termice creşte în municipiu cu 60% apare prima dată în Tulcea noastra.