ASE București și-a deschis porțile la Colegiul Economic Delta Dunării

Credit Photo: Tulcea Noastra


Academia de Studii Economice din București a redeschis azi, 1 octombrie 2019, Centrul Teritorial de Învățământ la Distanță (C.T.I.D.) de la Tulcea, care își va desfășura activitatea în cadrul Colegiului Economic „Delta Dunării”.


La evenimentul festiv au fost invitați și au participat prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu și vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, primarul Constantin Hogea și inspectorul școlar general, Lucica Popișcă. Din partea ASE București au fost prezenți la Tulcea, prof. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE București, prof. dr. Dan Boboc, decanul Facultății EAM, prof. dr Gabriel Popescu, director Departament EAM, precum și prodecanii Mirela Stoian, Raluca Lădaru și Roxana Pătârlăgeanu, precum și decanul EAM din perioada 1999-2008, prof dr Victor Manole.


Prezenţa ASE cu studii universitare de licenţă, în formă de învăţământ la distanţă, readuce Tulcea pe harta centrelor universitare din România, după 11 ani. Începând cu 1999, timp de aproape un deceniu, ASE a avut la Tulcea un centru territorial de învăţământ la distanţă cu mai multe facultăţi, pe care a fost nevoită să-l închidă, din cauza numărului în scădere al candidaților.


La acest centru va funcționa programul de studii universitare de licență Economie Agroalimentară și a Mediului, cu o durată de 3 ani. Pentru prima serie au fost admiși 48 de studenți. Cursurile se vor desfășura în zilele de vineri (după amiază) și sâmbăta (dimineața și după amiază).


Disciplinele şi cadrele didactice


Sisteme tehnologice pentru culturile de câmp – prof. univ. dr. Bran Mariana 


Matematici aplicate în economie – prof. univ. dr. Iftimie Bogdan 


Sociologie rurală – conf. univ. dr. Vorovenci Ion


Microeconomie – lector univ. dr. Moraru Liviu


Sisteme tehnologice în zootehnie – lector univ.dr. Antohe Radu Gheorghe


Economia organizaţiilor agroalimentare şi de mediu – asist. univ, Zaharia Alină


Limba engleză şi comunicare în afaceri – lector.univ.,dr. Serbanoiu Gabriela (cadru asociat)


Articolul ASE București și-a deschis porțile la Colegiul Economic Delta Dunării apare prima dată în Tulcea noastra.