Pompierii tulceni au intervenit pentru stingerea a două incendii. O persoană a fost intoxicată cu fum

Pompierii tulceni au intervenit pentru stingerea a două incendii. O persoană a fost intoxicată cu fum

Credit Photo: Tulcea News


Dimineața de 6 iunie a adus cu ea și două incendii în județul Tulcea, evenimente la care au răspuns pompierii ISU Delta de la Detașamentul Tulcea și cei ai Secției de pompieri Măcin.


În jurul orei 4:00, pompierii Detașamentului Tulcea au fost solicitați să intervină în localitatea Nifon pentru a limita efectele unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească și o parte din acoperișul casei. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și 13 subofițeri.


Pompierii au reușit în scurt timp stingerea incendiului și au stabilit ca și cauza probabilă a producerii acestuia, un scurtcircuit electric la una din prizele anexei.


În jurul orei 7.05, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină în localitatea Măcin pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă.


Incendiul a fost anunțat de către un vecin, care a intrat în curtea locuinței și văzând fumul a intrat în casă și a scos victima intoxicată cu fum. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical calificat victimei în vârstă de 53 de ani, cu semne vitale până la sosirea ambulanței SAJ, care a preluat victima și a transportat-o la spital.


Pompierii au stabilit ca și cauza probabilă producerii incendiului o lumânare uitată aprinsă. În cameră erau multe materiale combustibile care au favorizat arderea.