VIDEO Tornadă în județul Tulcea. ISU Delta a renunțat la testarea sirenelor din cauza fenomenelor meteo extreme

VIDEO Tornadă în județul Tulcea. ISU Delta a renunțat la testarea sirenelor din cauza fenomenelor meteo extreme

Credit Photo: Tulcea News


Codurile Portocalii de ploi, vijelii și grindină alternează cu cele Galbene în ultimele zile, iar vremea nu pare să se îndrepte curând. În acest context, de fenomene hidro-meteorologice periculoase, în cursul zilei de 5 iunie – prima zi din lună, când se făceau exerciții de alarmare, nu se va mai face această verificare.


În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație.


Județul Tulcea se află sub Cod Galben până joi 6 iunie, ora 23.00, meteorologii prognozând instabilitate atmosferică, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului și căderi de grindină, cantitățile de apă căzute depășind 25 l/mp și restrâns 35-40 l/mp.


În zona Măcin – Văcăreni a fost observat un fenomen meteo cu aspect de tornadă.Derularea exercițiului național „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iulie, în prima zi de miercuri, de la ora 10.00. Testarea a fost lansată de IGSU încă de acum doi ani și este destinată verificării sistemului de alarmare a populației despre iminența unui pericol și, implicit, dezvoltării reacției cetățenilor în situații de protecție civilă.


Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viaţa persoanelor.e.