Sensei Pănuță: “Danube Delta Cup Internaţional a adus la Tulcea 217 karate-ka”

Sensei Pănuță: “Danube Delta Cup Internaţional a adus la Tulcea 217 karate-ka”

Credit Photo: Tulcea Noastra


Sâmbăta 1 iunie, la Sala Polivalenta din Tulcea,sub egida Federaţiei Române de Karate Kyokushin, Nippon Budo Sport Tulcea, preşedinte Pănuţa Nicolaie, a organizat ediţiacea de-a 7- a competiţiei “Danube Delta Cup Internaţional”. Parteneri la eveniment au fost Consiliu Judeţean Tulcea şi Direcţia Judeţeană Sport şi Tineret Tulcea, iar partenerii media a fost ziarul online ” Tulcea Noastră ” Sponsorii : Hotel Delta, firma de securitate G.S.A. Tulcea şi firma de transport persoane ” Leyla Touring “.

La festivitate de deschiderea au fost prezenţi domnul Preşedinte a CJ Tulcea, Horia Teodorescu, domnul Vicepreşedinte a CJ Tulcea, Mita Mergeani, domnul Prefect Lucian Furdui, domnul Director a DJST Tulcea, Liviu Urlih şi domnul Preşedinte a Federaţiei Romane de Karate Kyokushin, Gruia Docan

La deschidere, lotul federaţiei au prezentat o demonstraţie de arte marţiale, care în lună martie a fost în emisiunea “Romanii au talent “, şi au obţinut 4 de DA!!

Competiţia s-a desfăşurat pe două probe de concurs – kumite individual şi kumite pe echipe .

Două țări participante: România şi Republica Moldova.

11 județe: Bucureşti, Constantă, Galaţi, Brăila, Giurgiu, Buzău, Sibiu, Tg Jiu, Oradea, Iaşi, şi Tulcea.

16 cluburi și asociații sportive.

217 sportivi participanți.

În probă de kumite individual au fost 42 de categorii diferenţiate pe vârsta, greutate şi sex.

La proba de kumite pe echipe au fost înscrise 24 de echipe pe 8 categorii de concurs.

Nippon Budo Sport Tulcea, a intrat anul acesta în competiţie cu 32 de sportivi şi au obţinut următoarele rezultate la proba de kumite individual :

– 4 Locuri 1

Albert Pănuţa ,

Artimov Răzvan

Rădulescu Lucian Tuidea Cătălin


-6 Locuri 2

Ungureanu Codrin

Drăgan Mihai

Covrig Delia

Palade Petru Vlad

Dalcaran Alexandru

Andrei Luca Marian


-16 Locuri 3

Mitu Petru Rareș

Tranulea George

Moldoveanu Rareș

Petrican Cristian

Ioniță Cristian

Moroianu Ştefănia

Feodor Alesia

Pavel Mihaita

Zaharencu Tiberiu

Pitna Eduard

Nastasi Petrișor

Chirilă Nuria

Toma Deea

Mischie Octavian

Mihalcencu Matei

Popa Octavian


La proba de kumite pe echipe, Nippon Budo Sport a participat cu 8 echipe şi au obţinut următoarele rezultat, 2 locuri 1, 3 locuri 2 şi 2 locuri 3

Echipele care au obţinut locurile 1 au fost :

Băieţi sub 12 ani, Albert Pănuţa, Ungureanu Ştefan şi Cristea Mihai Rareş;

Băieţi sub 18 ani, Uncu Vlad Constantin, Rădulescu Lucian şi Drăgan Mihai;

În deschiderea probei de kumite individual, am avut ca invitaţi pentru o demonstraţie de dans modern, Clubul Lets’go Dance, condus de cele două profesoare Alexandra şi Lidia Băluţa.


“Consider că aceasta competiţie a fost una reuşita din toate punctele de vedere, a fost o premieră proba de concurs pe echipe, toţi conducătorii de cluburi au rămas încântaţi de ce s-a întâmplat pe tatami, cu siguranţă la anul or să fie mult mai mulţi participanţi. Am reuşit să “arunc” în focul luptei o nouă generaţie de viitori campioni. Am participat cu 10 sportivi mai vechi şi cu experienţă, restul sunt copii sub 10 ani , care erau la prima sau a doua participare şi am rămas plăcut impresionat de ei şi de atitudina părinţiilor, pot spune că viitorul sună bine.

Doresc să felicit toţi copii care au participat la campionat de ziua lor 1 IUNIE, asta înseamnă să ai un SPIRIT KYOKUSHIN, au lăsat distracţia , cadourile şi au venit să LUPTE, ESTE EXTRAORDINAR!!

Mulţumesc din suflet antrenorilor participanţi, părinţiilor acestor copii minunaţi că au venit să participe, unii am văzut că sau dus să viziteze Delta, ceea ce este minunat, asta înseamnă ca titlu competiţiei nu e degeaba.

Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc echipei mele de părinţi şi sportivi, partenerilor, sponsorilor, fără ei nu aş fi putut face acest eveniment.

Şi ca încheiere, următorul eveniment este Japonia, pe data de 22 iunie 2 copii extraordinari pe care îi antrenez Albert şi Vlad vor lupta în cel mai puternic campionat, în România şi în Europa au dovedit că sunt cei mai buni, este o mare provocare şi pentru mine, nu numai pentru ei.!” – a declarat Nicolae Pănuţa la finalul competiţiei. 


Articolul Sensei Pănuță: “Danube Delta Cup Internaţional a adus la Tulcea 217 karate-ka” apare prima dată în Tulcea noastra.