Activități de prevenire desfășurate de polițiștii tulceni

Activități de prevenire desfășurate de polițiștii tulceni

Credit Photo: Tulcea Noastra


Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au continuat seria activităților informativ-preventive, în rândul elevilor clasei I, din cadrul Liceului ”Nicolae Cornățeanu” Tulcea. Scopul activității a fost prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, context în care cei mici au fost încurajați să participe la o oră interactivă. Pe parcursul acesteia, polițiștii le-au prezentat elevilor pericolele la care se pot expune, fiindu-le oferite soluții de prevenire a acestora.


Au fost abordate aspecte privind prevenirea accidentelor rutiere, reguli de comportament acasă, pe stradă, la școală. De asemenea, au fost prezentate aspecte privind prevenirea disparițiilor de minori, prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în zonele adiacente. Noțiunile informative au fost sprijinite de imagini video sugestive, redând situațiile cu care cei mici s-ar putea confrunta la un moment dat, dar și de fly-ere cu recomandări și sfaturi preventive.


Activitățile desfășurate fac parte din Programul de Prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prioritate națională și locală.


Comunicat IPJ Tulcea


Articolul Activități de prevenire desfășurate de polițiștii tulceni apare prima dată în Tulcea noastra.