Filtru de amploare la PECO. Poliția rutieră a verificat toate camioanele și microbuzele

Filtru de amploare la PECO. Poliția rutieră a verificat toate camioanele și microbuzele

Credit Photo: Tulcea Noastra


Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat azi, 14 mai a.c., pe raza municipiului Tulcea o activitate înscrisă  acțiunii  TRUCK and BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Calendarului de activități TISPOL.


           În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.


          Astfel, în cadrul acțiunii de asăzi, polițiștii tulceni au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.


          În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au depistat și sancționat conducătorii auto care efectuau transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri, fără a respecta legislația în vigoare.


Astfel de acțiuni vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni, vizând în continuare reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.


În cursul zilei de azi, în zona PECO, pe DN 22, mai multe echipaje ale poliției rutiere au oprit mai multe autovehicule de transport marfă și călători. Legat de această misiune, comisarul șef Aurel Lefterache, șeful Serviciului Rutier, a declarat (click pe următorul link) https://youtu.be/UqEYBwnSH3M


Articolul Filtru de amploare la PECO. Poliția rutieră a verificat toate camioanele și microbuzele apare prima dată în Tulcea noastra.