ŞAH – Logic Delta la Cupa României, cu trei juniori şi un senior, este în primii zece!

ŞAH – Logic Delta la Cupa României, cu trei juniori şi un senior, este în primii zece!

Credit Photo: Tulcea Noastra


În perioada 10-12 mai 2019 în stațiunea Jupiter , județul Constanța , s-a desfășurat Cupa României la șah rapid, competiție organizată de Federația Română de Șah în colaborare cu Clubul Central de Șah București.

Cupa României la șah este o competiție pe echipe adresată cluburilor sportive afiliate la F.R.Șah, la care au participat 18 echipe masculine şi 8 echipe feminine din : București, Constanța, Mangalia, Brașov, Iași, Techirghiol, Bacău, Otopeni, Arad, Timișoara, Ploiești și Tulcea.

Majoritatea echipelor participante la această competiție sunt echipe profesioniste ce participă an de an în Superligă sau Divizia A și au în componență jucători de top ai României ( Mari Maeștri, Maeștri Internaționali sau Maeștri Naționali).

Pentru prima dată , Tulcea a participat la Cupa României cu o echipă masculină, coordonată de Sarighioleanu Marius care a avut în componență următorii sportivi : Sarighioleanu Sebastian Laurențiu – masa 1, Șerban Eugen – masa 2, Ancuța Eduard Gabriel – masa 3 și Tănase Andrei – masa 4.

Echipa Acs Logic Delta , formată din cei trei juniori și un senior a reușit la finalul celor 9 runde de joc, să ocupe un onorant loc 9 în clasamentul general cu 9 puncte (4 V, 1 = , 4 Î), demonstrând că șahul tulcean este într-un progres continuu.

De menționat faptul că, Laurențiu Sarighioleanu a ocupat locul 4 în clasamentul jucătorilor pe masa 1, cu 6,5 puncte ( 6 V, 1=, 2 Î), el fiind și cel mai bun junior de la această masă de joc, iar Andrei Tănase a ocupat locul 5 la masa 4 cu 5,5 puncte.

Felicitări întregii echipe pentru rezultatele obținute la acest nivel competițional !

Felicitări Clubului Central de Șah Bucureși și doamnei Mariana Ioniță, organizator internațional , pentru organizarea impecabilă a acestei competiții sportive!


Articolul ŞAH – Logic Delta la Cupa României, cu trei juniori şi un senior, este în primii zece! apare prima dată în Tulcea noastra.